Sremska Mitrovica – Prema saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova kroz 15 investicija i 12 reinvesticija stranih kompanija, koje su započete u 2014. godini, na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine će biti uloženo oko 240 miliona evra i otvoreno 4.725 radnih mesta.

U isto vreme u prvoj polovini godine je ugovoreno još 15 novih investicionih projekata, koji će biti realizovani u sledeće tri godine, ukupne vrednosti 157 miliona evra.

U 2014. godini u periodu januar – jul u Vojvodini su započeti, ili se nalaze u različitim fazama realizacije, od početka gradnje do počinjanja proizvodnje, investicije 15 stranih kompanija. Ukupna vrednost ovih ulaganja iznosi oko 200 miliona evra, a omogućiće otvaranje najmanje 3.450 novih radnih mesta.

Tri investicije će biti realizovane u Subotici, po dve u Apatinu, Inđiji i Staroj Pazovi i Pećincima, a po jedna u Sremskoj Mitrovici, Bečeju, Novom Sadu i Senti.

Najvećije investicije jesu Cooper standard u Sremskoj Mitrovici, Gordon u Subotici, KWS u Bečeju, Flash SRB u Apatinu, Windvizion u Senti i Bosch Dr Oetker u Pećincima. Cooper standard u Sremskoj Mitrovici prema najavama trebalo bi da do kraja 2016. godine zapošljava 800 radnika.

U istom periodu su 12 kompanija, koje već posluju na teritoriji Vojvodine započele sa reinvestiranjem, odnosno proširivanjem proizvodnih kapaciteta, ukupne vrednosti preko 41 milion evra i sa planiranih novih 1.275 radnih mesta. Dve reinvesticije će biti realizovane u Vršcu i u Sremskoj Mitrovici, a po jedna u Kikindi, Bečeju, Zrenjaninu, Inđiji, Subotici, Adi, Vladimircima i Rumi.

Možda Vam se svidi i