Dečija nedelja počela i u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – Dečja nedelja, koja ove godine posvećuje posebnu pažnju osnaživanju porodice i podsticanju klime za ostvarivanje prava svakog deteta da odrasta u porodičnom okruženju, počela je danas.
Brojnim aktivnostima nedelja posvećena deci biće obeležena u mnogim zemljama širom sveta a obeležavanju se i ove godine pridružila Srbija.
Moto ovogodišnje Dečije nedelje je „Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica“.
Raznovrsnim aktivnostima prilagođenim deci, Dečija nedelja je počela i u Sremskoj Mitrovici pa je tako u Art klubu Centra za kulturu „Sirmijumart“ danas priređena izložba dečijih radova po osnovu likovnog konkursa na temu „Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica“.

“Centar za kulturu “Sirmijumart” je ove godine u cilju afirmacije naših najmlađih sugrađana raspisao likovni konkurs na temu „Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica“ i na naše oduševljenje konkursu se odazvalo 429 dece”, rekao je Petar Samardžić, direkotor “Centra za kulturu “Sirmijumart”.

Na konkursu su učestvovali učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola sa teritorije Sremske Mitrovice

Žiri u sastavu Ivana Bančević – strukovni vaspitač specijalista za rad sa decom sa posebnim potrebama, mr Sanja Jovanović – magistar likovne kulture i urednik programa Centra za kulturu „Sirmijumart“ i Tatjana Marelj Zečević – akademski slikar i stručni saradnik za likovno stvaralaštvo Centra za kulturu „Sirmijumart“, izvršio je selekciju radova.

Od ukupno 429 posetioci su danas imali priliku da vide 67 od kojih je 8 nagrađeno školskim priborom i priborom za likovno obrazovanje.

Nagrađeni su sledeći učenici:

Luna Novaković, učenica I2 razreda OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, Sremska Mitrovica.
Tijana Gićanov, učenica II2 razreda OŠ „Sveti Sava“, Sremska Mitrovica.
Milica Rosić, učenica III4 razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Sremska Mitrovica.
Irena Malešević, učenica IV2 razreda OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, Sremska Mitrovica.
Irena Vančik, učenica V4 razreda OŠ „Sveti Sava“, Sremska Mitrovica.
Aleksandra Kalak, učenica VI2 razreda OŠ „Sveti Sava“, Sremska Mitrovica.
Lana Konstantinović, učenica VII4 razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Sremska Mitrovica.
Sandra Laketić, učenica VIII2 razreda OŠ „Jovan Popović“, Sremska Mitrovica.

Prema rečima organizatra najveći broj likovnih radova, ukupno 153, poslali su učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice, te je prigodan poklon uručen i ovoj školi.

Pored izložbe pohvaljenih i nagrađenih radova, mališani su imali priliku i da učestvuju u Origami radionici, koju je vodila Stoja Gavranović, urednik programa “Sirmijumarta”.

Dečija nedelja je u Srbiji prvi put obeležena 1934. godine, a od 1987. godine je precizirana je Zakonom o društvenoj brizi o deci.

10721283_10202575859783388_996905552_n

4

1

2

3

You May Also Like