Danas sastanak studenata i ministra prosvete

Ministar prosvete Srđan Verbić sastaće se danas pre podne sa studentima koji su rešili prvo da protestuju, a da potom zatraže dijalog, izjavio je savetnik ministra Milovan Šuvakov.
“Ne vidimo da će biti razlike u načinu na koji će se dijalog voditi. Siguran sam da ćemo objasniti jedni drugima šta po zakonu može, a šta ne može”, kazao je  Šuvakov agenciji Beta.

Predstavnici Ministarstva prosvete juče su se sastali sa dve grupe studenata.

Šuvakov je kazao da su to i studenti dvadesetak fakulteta Beogradskog univerziteta, koji su ranije predali peticija sa oko 2.500 potpisa, a čiji se zahtevi “donekle podudaraju” sa zahtevima studenata koji su prvo izašli na ulici.

“Razgovori su konstruktivni i nadamo se da ćemo kroz dijalog sa studentima i kroz izradu novog Zakona o visokom obrazovanju rešiti mnoge probleme našeg visokog školstva”, naveo je on.

Pomoćnica ministra Zorana Lužanin je rekla da sada svi moramo da se suočimo sa uzrokom trenutnog stanja.
“To znači i studenti, i fakulteti i ministarstvo. Ako nam je zaista stalo svako treba da se žrtvuje na jedan određen način. Uložimo pozitivnu energiju i pokrenemo visoko obrazovanje”, navela je ona.

Pomoćnica je iznela da smatra da se protest studenata neće proširiti.

Sastanak studenata s ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđanom Verbićem na o studentskim zahtevima povodom izmena Zakona o visokom obrazovanju zakazan je za danas, petak, 10. oktobar u 8 sati.

You May Also Like