Sremska Mitrovica- Putevi Srbije počeće danas zimsku sezonu održavanja puteva, u kojoj će 24 preduzeća biti angažovano na čišćenju snega sa 15.000 kilometara saobraćajnica.

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak je rekao da će troškovi zimskog održavanja puteva ove godine okvirno koštati oko tri milijarde dinara, ali da će konačan iznos zavisiti od vremenskih uslova.

Drobnjak je rekao da su preduzete sve mere da se ponovo ne dogodi da smetovi zatrpaju puteve i ljude u vozilima, kao što je to bio slučaj prošle zime u Vojvodini.

On je naveo i da su napravljene dve nove putne baze za održavanje puteva u Vojvodini, kod Subotice i Vrbasa, i da su nabavljene plastične mreže dužine šest kilometara, koje treba da spreče da vetar napravi nanose snega na putevima u ravnici.

Iz Puteva Srbije su rekli i da su detaljno definisani prioriteti za čišćenje snega i da su prvi put identifikovana mesta koja mogu da budu zavejana i određena metsa na kojima će moći da se preusmeri saobraćaj i parkiraju teretna vozila u slučaju zatvaranje puteva.

Putevi Srbije su predložili i da im Vlada Srbije da ovlašćenje da uz pomoć policije nalože privremeno zatvaranju rizičnih deonica za saobraćaj u slučaju mećave, kako bi se ubrzala ta procedura.

Planirano je da se nabavi ukupno 140.000 tona rizle, 66.000 tona soli i 1.500 tona takozvanog hladnog asfalta za popravke rupa na putevima u zimskom periodu.

U Sremskoj Mitrovici preduzeće “Putevi AD” za izgradnju i održavanje saobraćajnica i ove godine će u toku zimske sezone održavati sve puteve u gradu i selima.

Tokom zimske sezone biće obezbeđena neprekidna dežurstva a dežurne će biti i ekipe na dve lokacije na Fruškoj gori”.

Preduzeće “Putevi AD” ove sezone imaće na raspolaganju 3 kamiona sa ralicama za sneg, tri kamiona sa rasipačima soli, utovarivač Grejder i kamion sa rol barom.

You may also like