Danas je Svestki dan borbe protiv AIDS-a/SIDE

Sremska Mitrovica – Kako širom sveta, pa tako i u Srbiji danas se obeležava Svetski dan borbe protiv AIDS-a/SIDE, koji je u okviru druge evropske nedelje testiranja na HIV.

Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica povodom obeležavanja ovog dana sproveo je već nekoliko aktivnosti, pre svega u cilju informisanja ljudi o ovoj bolesti sa kojom se danas normalno živi.

Prethodne nedelje epidemiolog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti održao je edukativna predavanja na temu prevencije HIV-a u Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sirmijum, nakon čega je organizovano testiranje na HIV.

Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica danas nastavlja sa aktivnostima, pa će od 12:00 do 13:00 časova danas naTrgu Ćire Milekića postaviti štand gde će svi zainteresovani moći da dobiju pakete zdravlja koji sadrže prigodan promotivni material, kao i da sod stručnih lica dobiju sve odgovore na pitanja koja imaju u vezi HIV-a, AIDS-a/SIDE.

Pored štanda, u prostorijama ZZJZ od 07:00 do 19:00 časova biće održan dan otvorenih vrata – testiranje na HIV, dok će u sutra Zavod u saradnji sa NVO Prevent iz Novog Sada održati dobrovoljno i poverljivo savetovanje i testiranje na HIV u specijalizovanom vozilu Ministarstva zdravlja.

You May Also Like