Sremska MItrovica- Isplata studentskih stipendija i kredita za septembar i oktobar počeće danas, 31. oktobra, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Studenti novčani iznosi stipendije mogu podići preko otvorenog računa u ekspoziturama Unikredit banke, a za studentski kredit, studenti ček podižu na visokoškolskoj ustanovi na kojoj studiraju.
Ukupan novčani iznos koji će studenti dobiti je 16.800 dinara. Iznos studentskog kredita i stipendije na pojedinačnom čeku iznosi 8.400 dinara, što pokriva troškove smeštaja i ishrane na mesečnom nivou u studentskim domovima.

U Boru, Prokuplju, Blacu, Bujanovcu, Leposaviću, Lešku, Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici i Kragujevcu, studenti će moći da izvrše naplatu studentskog čeka na isplatnim mestima Pošte Srbije.

Iz Ministarstva prosvete apeluju na „sve one izuzetno nadarene studente, stipendiste Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, da u što kraćem roku otvorene račune u ekspoziturama Unikredit banke, kako bi se izvršila isplata stipendija za mesec septembar koja iznosi 12.000 dinara za osnovne i master studije i 15.000 za doktorske studije“.

Možda Vam se svidi i