Sremska Mitrovica – Crveni krst Sremska Mitrovica, juče u nedelju, 10. avgusta uputio je na letovanje u Baošiće, u pratnji vaspitača, 12 mališana iz Bosuta i Sremske Rače.

Sredstva kojim je finansiran boravak mališana u ovom crnogorskom letovalištu obezbedila je Švajcarska agencija za razvoj i saradnju koja je odvojila izvesna sredstva za oporavak dece iz sredina koje su bile poplavljene.

Imajući u vidu da je procenjeno, da je 40 sredina u Srbiji tokom maja bilo ugroženo poplavama, Švajcarska agencija za razvoj je ponudila da finansijski podrži oporavak ove dece u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima.

Ukupno 470 dece iz ugroženih područja će sredstvima SDC boraviti u Dečijem odmaralištu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima.

Crveni krst Sremska Mitrovica je na predlog matične škole, koja je po kriterijumima Crvenog krsta Srbije (ugroženo područje od poplava, dobri đaci primerenog vladanja), izvršila odabir dece, koju je u pratnji vaspitača, dugogodišnjeg volontera, učiteljice Nade Simeunović u nedelju uveče uputio na 10-dnevno letovanje.

Ovo je druga grupa dece, koja će preko organizacije Crvenog krsta Sremska Mitrovica ove godine boraviti u Baošićima.

Možda Vam se svidi i