Sremska Mitrovica – Na funkciji Predsednika košarkaškog kluba „Srem“ došlo je do promene.

Dosadašnji Predsednik Vasilj Ševo zbog prelaska na novu funkciju ustupio je mesto našem proslavljenom košarkaškom asu Aleksandru Smiljaniću.

Vasilj Ševo je pre nekoliko godina dolaskom na čelo ovog kluba preporodio ekipu i dugogodišnjeg Republičkog ligaša uveo je u Drugu ligu, napravio jak kako igrački kadar tako i jaku upravu ( Branko Dragišić, Miroslav Pevac, Josip Adašević, Momir Budimirović, Zoran Bogićević, Vladimir Galečić i Vladan Milovanović) ,koja je sa njim na čelu postavila na čvrste temelje ovaj izuzetno popularan Mitrovački klub. Veoma uspešno vodio je klub i do sada u Drugoligaškom takmičenju i ostavio neizbrisiv trag u istoriji Mitrovačke košarke. On će i dalje ostati uz klub i pomoći u njihovoj organizaciji.

braca

Saša Smiljanić će uz svog brata Ivu koji je trener u klubu nastaviti da vodi ekipu Srema u Drugoj saveznoj ligi Srbije.

Ekipa Srema je najprijatnije iznenađenje lige. Samo što su ove sezone ušli u ovaj rang takmičenja, svojim sjajnim igrama ustalili su se u gornjem delu tabele i sigurno će i do kraja prvenstva voditi jednu od ključnih uloga za najviši plasman na tabeli.

Iva Smiljanić je počeo košarku da igra u Košarkaškom klubu „Srem“. Zatim je prešao u Novosadsku „Vojvodinu“, zatim u „Crvenu zvezdu“, „Slogu“ iz Kraljeva. Igrao je u „Košice“ u Slovačkoj i za ekipu „Orlovi“ iz Banjaluke.

Trenersku karijeru počeo je u „Sremu“ a onda je trenirao i klubove „Kikinda“ , „Železničar“ iz Inđije, „Građanski“ iz Bjeljine, „Elektra“ iz Slovenije.

Bio je pomoćni trener Muti Nikoliću u mladoj reprezentaciji na Evropskom prvenstvu u Atini.

Aleksandar Smiljanić je igračku karijeru počeo u „Srem“-u zatim je igrao u FMP „Železniku“, „Budućnost“ iz Podgorice, „Marusi“ u Grčkoj Atini, „Lokomotivi Rostov“ u Rusiji, Beogradskom „Partizanu“. Igrao je u Ukrajinskoj ekipi „Politehna Lvov“, u Slovenačkoj ekipi „Koper“ i u „Enad“ na Kipru.

Bio je član reprezentacije na univerzijadi u Pekingu gde su naši osvojili zlato. Bio je član juniorske reprezentacije Jugoslavije, i član Seniorske reprezentacije 2002. godine na igrama u Indijanopolisu.

Uprava KK „Srem“

Možda Vam se svidi i