Blokirani putevi i granični prelaz

Sremska Mitrovica – Zbog vanredne situacije iz AMSS apeluju na vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko je to neophodno, preporučeno je korišćenje glavnih državnih puteva prvog i drugog reda.

Javno preduzeće “Putevi Srbije” je, po nalogu saobraćajne policije, potpuno obustavilo saobraćaj na Iriškom vencu u oba smera.

Potpuna obustava saobraćaja je na državnom putu na deonici Šabac –Loznica, kao i na deonici puta Nakučani – Matijevac.

U blokadi zbog poplava je i granični prelaz Sremska Rača.

Takođe došlo je do obustave saobraćaja na državnom putu I B reda broj 22, deonica Čačak – Gornji Milanovac, zbog izlivanja reke Despotovice.

Od noćas je potpuno obustavljen saobraćaj na Ibarskoj magistrali između Čačka i Gornjeg Milanovca zbog izlivanja reke Dičine i sada se na kolovozu nalazi voda visine skoro dva metra.

Saobraćaj na Ibarskoj magistrali je u prekidu i prema Beogradu zbog odrona zemljišta na Rudniku preko Lukića mosta u dužini od 60 metara a zbog izlivanja reke Gruže obustavljen je saobraćaj i za Kragujevac.

„Železnice Srbije“ obustavile su sinoć u 21:20 sati železnički saobraćaj na pruzi Beograd – Bar, nakon što su bujice oštetile deonicu Slovac – Divci. Na ovoj deonici barske pruge bujice su oštetile kolosek i kolosečni materijal.

Na autoputu Beograd – Niš naplatna stanica Umčari od jutros ne radi u pravcu prema Beogradu zbog vode.

Jutros oko 8:30 časova obustavljen je i saobraćaj na regionalnim putevima Velika Plana – Lapovo i Markovac – Rača, na državnom putu II B reda broj 367, deonica Svetinja – Šabac, most na reci Jasenici, na državnom putu I B reda broj 260, deonica Topola – Rača, a državni put II A-177, deonica Gornji Milanovac – Kragujevac, u prekidu je zbog izlivanja reke Gruže (bliža lokacija mesto Vraćevšnica).

Petlja Bubanj Potok – prolaz ispod autoputa, odnosno isključenje na obilaznicu u blokadi je zbog poplave, a zbog izlivanja reke na državnom putu Koceljevo – Osečina kod mesta Šabačka Kamenica saobraćaj je u potpunom prekidu.

Za dodatne informacije možete se javiti na sledeće brojeve telefona: 011/30 – 40 -655, 011/30 – 40 – 666 („Putevi Srbije“) ili na 1987 (AMSS).

You May Also Like