Sremska Mitrovica – Danas je u Skupštini Grada održan sastanak predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Gradske uprave za obrazovanje i direktora osnovnih i srednjih škola na području Grada o stanju bezbednosti u školama u protekloj školskoj godini.

Na sastanku su pored sumiranja stanja bezbednosti u školama u protekloj školskoj godini istaknuti i prioriteti delovanja u narednom periodu.

Zbog povećanog broja događaja sa elementima nasilja i krađa u i oko škola u toku prošle školske godine na području Sremske Mitrovice, policija će, u cilju sprečavanja krivičnih dela i narušavanja javnog reda u narednom periodu obavljati pojačanu patrolno-pozorničku delatnost u zonama škola, posebno u večernjim časovima.

Kako je rečeno na sastanku, jedan broj škola je išao korak dalje i dodatno se obezbedio postavljanjem video -nadzora i fizičkim obezbeđenjem.

U cilju podizanja bezbednosne kulture u školama policija će i ove godine realizovati preventivne i edukativne sadržaje i predavanja na teme razvijanja saobraćajne kulture, vršnjačkog i porodičnog nasilja, narkomanije i alkoholizma, maloletničke delinkvencije, trgovine ljudima (decom) i elektronskog nasilja i zloupotrebe društvenih mreža.

Možda Vam se svidi i