Sremska Mitrovica – Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici preduzeće i ove godine niz preventivnih mera i aktivnosti u cilju postizanja što veće bezbednosti učenika.

Tokom septembra, saobraćajna policija će obavljati pojačanu kontrolu saobraćaja na putevima, ulicama i raskrsnicama kojima učenici dolaze u školu i vraćaju kući, a posebna pažnja biće posvećena đacima -prvacima. Pojačane kontrole saobraćaja biće usmerene na kažnjavanje prekršaja vožnje nedozvoljenom brzinom i nepropuštanje pešaka na obeleženim pešačkim prelazima, posebno na raskrsnicama i putevima u zonama škola.

U saradnji sa školskim upravama u Sremu, nastavlja se realizacija projekta „Bezbedno detinjstvo – razvoj bezbednosne kulture mladih“. U toku oktobra, pripadnici saobraćajne policije održaće predavanja o bezbednom učešću dece u saobraćaju.

Školski policajci i ostali angažovani policijski službenici će u toku cele školske godine intenzivno obilaziti zone škola radi pružanja pomoći, sprečavanja krivičnih dela i prekršaja i ostvarivanja bezbednosne zaštite učenika i školske imovine.

Nadležni policijski službenici su ostvarili uvid u stanje saobraćajne signalizacije i o uočenim nedostacima obavestili upravljače puta, nakon čega su postavljeni svetlosni saobraćajni znakovi u blizini pet škola. Intencija je da se takvi znaci postave u blizini svih škola na području Grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i