Bez štrajka u zdravstvenim ustanovama

Sremska Mitrovica – Najavljeni štrajk upozorenja Sindikata lekara i farmaceuta čije je održavanje najavljeno za danas neće uticati na rad zdravstvenih ustanova u opštini Sremska Mitrovica.

Iz Apoteke Sremska Mitrovica izjavili su da do danas oni nisu dobili obaveštenje o štrajku, kao i da bi izuzetno teško bilo i sprovesti takav vid štrajka u njihovim ustanovama. „Poštovanje minimum rada znači primanje samo najhitnijih pacijenata, što bi značilo zatvorena vrata za sve druge pacijente, a u vreme kada privatne apoteke predstavljaju veliku konkurenciju državnim to nije „luksuz“ koji bi sebi mogli dozvoliti. Povod štrajka je opravdan, ali situacija je takva da u ovom trenutku mi nismo u situaciji da ga ispratimo, rekla je Jelica Jadranski, član sinikata.

Iz Opšte bolnice Sremske Mitrovice takođe su izjavili da održavanja štrajka u njihovim ustanovama nema.

Podsećanje radi, štrajk upozorenja najavljen od strane Sindikata lekara i farmaceuta predstavlja reakciju na uvođenje solidarnog poreza i njegovo održavanje je zakazano za danas u svim zdravstvenim ustanovama širom Srbije od 07:00 do 19:00 časova uz poštovanje minimuma rada.

You May Also Like