Sremska Mitrovica – U Srednjoj Ekonomskoj školi „9. maj“ u Sremskoj Mitrovici danas je počela besplatna priprema za učenike koji planiraju da upišu Ekonomski fakultet.

Besplatna priprema za buduće studente Ekonomskog fakulteta, u ovoj mitrovčkoj školi se realizuje već drugu godinu za redom, a prema rečima Siniše Jukića, direktora Ekonomske škole „9. maj“, za obuku se ove godine prijavilo 60 đaka, i to iz tri predmeta:
poslovna ekonomija, poslovna informatika i osnovi ekonomije.

„Sremska Mitrovica je jedini grad iz Vojvodine koji ima ovakvu vrstu pripreme đaka, i zaista nam je velika čast da već drugu godinu za redom u našem gradu omogućimo i olakšamo đacima, budućim studentima, upis na Ekonomski fakultet“, rekao je direktor Jukić.

Ove godine, predavači su profesori sa Ekonomskog fakulteta iz Subotice, a učenici koji će se pripremati su, ne samo sa područja Sremske Mitrovice, nego i iz Rume, Šapca i Pećinaca.

IMG_0816

IMG_0814

Siniša Jukić, direktor Ekonomske škole „9. maj“ je ovu obuku ocenio kao jako dobru, zbog toga što je prošle godine 32 učenika koji su završili srednju Ekonomsku školu „9. maj“, upisalo Ekonomski fakultet, od kojih je 15 na budžetu.

„Ovaj podatak predstavlja dodatni motiv u nastavku saradnje sa Ekonomskim fakultetom u Subotici, koja je do sada bila odlična, a isto tako nadamo se da će se tradicija ovakvih predavanja nastaviti i ubuduće“, rekao je Jukić.

Obuka je počela danas, i trajaće naredne četiri subote.

IMG_0811

IMG_0810

You may also like