Bazar zdravlja

Sremska Mitrovica – Povodom obeležavanja aprila- meseca borbe protiv šećerne bolesti, danas je na gradskom trgu, u organizaciji Društva za borbu protiv šećerne bolesti iz Sremske Mitrovice, održan bazar zdravlja.

Građani Sremske Mitrovice su imali priliku da tokom pre podneva besplatno provere nivo šećera u krvi, holesterola, krvnog pritiska i bodi mas indeksa, a sve to uz savetovanje sa lekarima i internistima.

Zadovoljna odzivom građana, Ankica Jevtić, predsednica Društva za borbu protiv šećerne bolesti je rekla da se ovakvim aktivnostima doprinosi boljoj obaveštenosti građanstva o dijabetesu, koji iz godine u godinu poprima pandemijski karakter.

IMG_1284

“Ovo je samo mali korak u borbi sa ovom, sve češćom bolešću, a građani Sremske Mitrovice mogu svakodnevno u prostorijama našeg udruženja da dođu i posavetuju se sa stručnim licima”, rekla je Jevtić i naglasila da na teritoriji Sremske Mitrovice trenutno ima oko 5000 dijabetičara, ali je njihov broj sigurno i mnogo veći.

“Naša organizacija trenutno broji oko 600 članova i mi se trudimo da im kroz stručne savete i različite aktivnosti pomognemo da poboljšaju kvalitet svog života, što predstavlja osnov u borbi protiv dijabetesa”, rekla je Ankica Jevtić.

Današnji bazar zdravlja posetilo je oko 200 Mitrovčana, koji su proverili svoje zdravstveno stanje, a realizaciji ove aktivnosti su se pridružili i Dom zdravlja Sremska Mitrovica i Centralna apoteka Sremska Mitrovica, uz podršku Gradske uprave za zdravstvo, socijalnu i zaštitu životne sredine.

IMG_1283

You May Also Like