Batrovci: Zaplenjeno 4 kg heroina

Sremska Mitrovica – U zajedničkoj akciji policije i carine na graničnom prelazu Batrovci sprečen je pokušaj krijumčarenja skoro četiri kilograma heroina, saopštila je Uprava carina.

Droga je, kako je navedeno, otkrivena na izlazu iz zemlje, u automobilu „Pasat karavan“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao crnogorski državljanin, albanskog porekla.

„Pomenuti putnik se sa Kosova i Metohije uputio ka Nemačkoj i, po rečima operativaca koji su učestvovali u otkrivanju prekršaja, nije se mnogo ni trudio da sakrije nelegalni tovar. Droga se nalazila u prtljažniku, kod rezervnog točka, zapakovana u sedam karakterističnih paketa“, navodi se u saopštenju.

Merenjem je potvrdjeno da se radi o ukupnoj količini od 3.740 grama heroina, a sprovedeni narko test je bio pozitivan na heroin.

Policijski inspektori su izneli pretpostavku da se radi o heroinu izuzetnog kvaliteta od čak 90 odsto čistoće, saopštila je Uprava carina.

Kako se dodaje nakon otkrivenog prekršaja, vozilo je radi predostrožnosti pregledano i na carinskom skeneru, gde je utvrdjeno da nema drugih nepravilnosti.

S obzirom na to da se radi o narkoticima, ceo slučaj je predat u dalju nadležnost policiji, navodi se u saopštenju.

You May Also Like