Sremska Mitrovica – Juće je zvanično ukinuto vanredno stanje na području opštine Sremska Mitrovica, ali to ne predstavlja kraj daljoj borbi koja je prerasla iz borbe za odbranu grada i sela u borbu za povratak u normalan život i svakodnevnuicu u kojoj nas na žalost pored sanacije uništenog čekaju krediti i računi.

Kako bi na što bezbolniji način svoje živote vratili u normalan tok neke od banaka su svojim klijentima izašle u susret raznim olakšicama.

U nekoliko filijala banaka koje smo posetili u Sremskoj Mitrovici rekli su nam da još uvek nisu imali klijenata sa poplavljenih područja, koji su zatražili bilo kakve olakšice, ali što ne znači da ih u narednom periodu neće biti.

„Ljudima je još uvek rano da sagledaju ukupnu štetu koju je poplava napravila, ali i to će se desiti u skorije vreme, tako da ćemo ih spremno dočekati i pokušati da svima koji su ugroženi maksimalno izađemo u susret“, rekli su u jednoj od banaka.

Program olakšica za klijente ugrožene u poplavama za sada u Sremskoj Mitrovici obezbedila je Erste Banka koja je definisala program olakšica u otplati kredita. Klijentima sa ugroženih područja biće odobren i šestomesečni moratorijum na otplatu kredita, tokom kojeg klijent neće plaćati ni glavnicu ni kamatu, niti će se kamata tokom tog perioda obračunavati. Moratorijum će se primenjivati na stambene, gotovinske, kredite za refinansiranje, potrošačke, auto kredite, kredite odobrene na prodajnom mestu (brze kredite), i druge kredite za stanovništvo. Što se tiče kreditnih kartica klijentima će biti ponuđeno da dug refinansiraju gotovinskim kreditom bez naknade za odobrenje i sa šestomesečnim moratorijumom tokom kojeg se neće plaćati ni glavnica ni kamata, niti će se kamata tokom tog perioda obračunavati. Dozvoljena prekoračenja će takođe biti odobrena, a depoziti će moći da se podignu pre vremena uz priznavanje kamate.

U narednom periodu očekuje se da i ostale banke ponude određene pogodnosti za klijente ugrožene u poplavama.

Možda Vam se svidi i