Sremska Mitrovica – Juče je Privredni sud u Beogradu objavio javni poziv za prikupljanje ponuda potencijalnih investitora zainteresovanih za kupovinu sremskomitrovačkog „Mitrosa“, a danas lokalnu samoupravu posetili su predstavnici austrijske firme Gierlinger Holding.

Javno otvaranje svih ponuda kod stečajnog upravnika zakazano je za podne, 18. decembra, ali već sada poznato je da će jedan od ponuđača zasigurno biti kompanija Gerlinger koja će do tog datuma uplatiti depozit za učešće u javnom pozivu koji iznosi oko 94 miliona dinara i uputiti svoju ponudu.

„Predstavnici ove kompanije danas su nas posetili i preuzeli kompletnu dokumentaciju za konkurisanje. Ukoliko bude sve kako treba, a nema razloga da ne bude i njihova ponuda bude najbolja ova kompanija bi već 24, 25. decembra imala ugovor i već početkom sledeće godine mogli bi da krenu sa proizvodnjom“, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branisalav Nedimović. On je dodao da su predstavnici austrijske kompanije lokalnoj samoupravi uputili i dva zahteva od kojih je jedan da se prostor fabrike uredi za čega će biti zaduženo JKP Komunalije, dok se drugi zahtev odnosio na dodatno obezbeđenje fabrike s obzirom da je broj krađa u poslednje vreme povećan.

U slučaju da fabriku otkupi Gierlinger Holding 19. decembra biće zakazan sastanak sa najvećim proizvođačima svinja na teritoriji opštine Sremska Mitrovica, kako bi se u najkraćem vremenskom periodu krenulo sa aktivnom proizvodnjom. Ideja ovog ponuđača je da kompanija zaposli 380 radnika i da nedeljno preradi oko 1.000 svinja.

Investicija u ovu fabriku iznosila bi priblizno oko 11 miliona eura, a dobra vest je da će 95 odsto depozita biti isplaćeno radnicima „Mitrosa“.

Procenjena vrednost preduzeća je nešto veća od 478 miliona dinara, a zainteresovani kupci treba da polože depozit u iznosu od 95,7 miliona dinara. Krajnji rok za dostavljanje ponuda zainteresovanih je 18. decembar do 11.45 časova, a javno otvaranje prispelih ponuda je istog dana, 15 minuta po isteku vremena za predaju ponuda.

You may also like