Sremska Mitrovica  – Austrijski Gierlinger holding ponudio je 800 hiljada evra za kupovinu sremskomitrovačkog „Mitrosa“ ali će konačnu odluku o prodaji doneti Odbor poverilaca. Kupac je ponudio manje od 50 odsto procenjene vrednosti, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, povodom današnjih otvaranja ponuda za kupovinu „Mitrosa“.

„Gierlinger holding“ danas je bio jedini  investitor zainteresovan za kupovinu ove fabrike a izneo je ponudu  u iznosu 478.600.500 dinara.

Na današnjoj  konferenciji za novinare u Gradskoj kući Johan Gerlinger (Johann Gierlinger)  je potvrdio da je bio jedini ponuđač i da želi da, ako postane vlasnik „Mitrosa“, već od kraja juna počne sa proizvodnjom. Johan Gierlinger je najavio da će u prvoj fazi zaposliti 300 radnika i uložiti više od osam miliona evra u novu opremu.

 

Očekuje se da dluku o tome da li prihvata ponudu za „Mitros“ Odbor poverilaca mogao donese u roku od 30 dana.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović kaže da je grad uradio sve što je bilo u nadležnosti lokalne samouprave, a da je sada važno da Odbor poverilaca donese odluku koja će biti u interesu i „Mitrosa“ i poverilaca.

Za sutra je najavljen i prvi sastanak Johana Gerlingera sa stočarima kako bi razgovarali o mogućnostima i potrebi da stočari na svojim farmama obezbede dovoljan broj tovljenika za potrebe prerade u „Mitrosu“.

Gierlinger holding  bavi se proizvodnjom mesnih prerađevina, radi 10 godina, a osim u Austriji u Lincu, gde se nalazi centralno poslovanje, ova firma ima svoja postrojenja u Bukureštu u Rumuniji, i u Tamašiju u Mađarskoj. Planovi ove firme su da iz sremskomitrovačkog pogona izvoze u Rusiju i Kinu.

 

 

Možda Vam se svidi i