Audicija za emisuju “Šljivik”

Sremska Mitrovica – Emisija „Šljivik“ jedinstvena je prilika da se grad iz kog dolaze narodni umetnici promoviše u najboljem svetlu na Prvom programu RTS-a u udarnom terminu.
U emisiji se, zahvaljujući prilozima o gradu, gledaoci upoznaju sa kulturno istorijskim specifičnostima grada, kao i mestom koje izvorna muzika i igra zauzima u njemu. Ovim svojevrsnim turističkim razglednicama baziranim na kulturnim, etnološkim i muzičkim znamenitostima kraja, čuva se lepa slika grada i svedočanstvo o čuvanju izvorne muzike i igre za buduće generacije.

Audicija za opštinu Sremska Mitrovica i opštinu Šid, održaće se 14.11.2014. u 17,00 časova u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici, u organizaciji Muzičke redakcije RTS-a i Centra za kulturu „Sirmiumart“.

Audicija se vrši za sledeće kategorije:

– Izvorne pevačke grupe (izvode se izvorne pesme iz Srema na izvoran način)
– Sviranje na narodnim instrumentima (izvode se izvorne melodije – pesma i kolo – iz Srema)
– Vokalni solisti – uz orkestar (izvode se izvorne pesme – poželjno je da budu iz Srema)
– Narodne igre (kulturno-umetnička društva ili igračke grupe izvode igre iz Srema uz pratnju na tradicionalnim instrumentima).

Zainteresovani mogu da se prijave u Centru za kulturu “Sirmiumart” iz Sremske Mitrovice na telefon 022/621-194 ili putem e-maila: sirmiumart@yahoo.com

Više informacija, pravila i propozicije na sajtu RTS-a: www.rts.rs.

sljivik 2

You May Also Like