Agrokor mora da proda 21 prodavnicu

Hrvatski konzorcijum Agrokor, koji je početkom septembra postao vlasnik 80,75 odsto slovenačkog trgovačkog lanca Merkator, u porpisanom je roku dostavio Komisiji za zaštitu konkurencije Srbije tražene podatke za odobravanje koncentracije vlasništva u našoj zemlji, rečeno je Tanjugu u Komisiji.

Agrokoru je u Srbiji odobrena koncentracija kapitala kupovinom slovenačkog društva “Poslovni sistem Merkator” d.d, kako je ranije objavila Komisija, uz uslov prodaje 21 prodavnice.

Prema rešenju Saveta Komisije za zaštitu konkurencije Srbije s kraja decembra 2013. godine, Agrokoru je bila naložena prodaja 21 prodajnog objekta (alternativno 22) u 15 gradova i opština Srbije, ukupne neto prodajne kvadrature od oko 20.000 metara kvadratnih.
Komisiji za zaštitu konkurencije je rešenjem od 25. decembra 2013. godine odobrila koncentraciju učesnika na tržištu koja nastaje sticanjem kontrole Agrokora nad Merkatorom iz Slovenije, pod uslovom izvršenja strukturnih mera i mera ponašanja.
Konzorcijum Agrokor je u Hrvatskoj, po drugi put za nešto više od mesec dana, objavio oglas za zakup ili prodaju svojih 95 trgovina, u skladu sa obavezom koju mu je odredila Agencija za zaštitu tržišne konkurentnosti Hrvatske, prenosi portal Seebiz.

Prvi je oglas objavljen 6. avgusta, a drugi 15. septembra.

Agrokor tako ponovo nudi lokacije kojih se mora rešiti iz svog portfolija, odmah nakon što je u sudski registar Slovenije upisana odluka o Agrokorovom preuzimanju Merkatora.

Reč je o 95 prodajnih objekata različitih formata Konzuma i Merkatora ponuđenih potencijalnim (za)kupcima.

Ranije se spekulisalo da bi “Tommy” i “Inetrspar” mogli biti zainteresovani, a spominjala se i zainteresovanost “Plodina”, naveo je “Seebiz”.

You May Also Like