Potraga za najstarijom knjigom

Sremska Mitrovica – Zavičajno odeljenje biblioteke“ Gligorije Vozarović“ organizuje akciju „Tražimo najstariju knjigu“, u posedu naših sugrađana.

Ovim putem iz biblioteke „Gligorije Vozarović“ apeluju na sugrađane Sremske Mitrovice, koji u posedu imaju jednu ili više starih knjiga da se odazovu ovoj akciji kako bi te knjige bile prikazane javnosti.

Traga se za knjigama koje su štampane pre 1900. godine, a cilj ove velike akcije je da javnosti bude pokazano knjižno blago stanovnika Sremske Mitrovice, ali i da se vidi koliko se vrednih, starih knjiga čuva u porodičnim bibliotekama.

Akcija će trajati dva meseca, od 10. februara do 10. aprila 2014. godine, a zatim će se u prostoru biblioteke prirediti izložba najstarijih primeraka.

Za svaku dostavljenu knjigu biblioteka će izdavatiti revers o preuzetim knjigama, a nakon završene akcije knjige će biti vraćene njihovim vlasnicima.

Knjige se mogu dostaviti Zavičajnom odeljenju, radnim danom od 7 do 14 časova, kontakt osoba je Moravka Todić, a broj  telefona je 022-621-130

You May Also Like