Sremska Mitrovica – U sklopu svojih redovnih aktivnosti za 2014. godinu Savet mesne zajednice „Blok B“ opredelio je određena sredstva koja su iskorišćena za nabavku ukrasnog drveća za ozelenjavanje slobodnih zelenih površina na teritoriji ove mesne zajednice.

„Savet mesne zajednice „Blok B“ iz svog budžeta izdvojio je 400.000 dinara i kupio 200 sadnica raznog dekorativnog drveća koje će biti posađeno u nekoliko ulica u ovom meselju, koje će nakon sadnje dobiti jedan sasvim drugačiji izgled“, rekao je Miroslav Smrzlić, predsednik mesne zajednice „Blok B“.
On je dodao da duži niz godina po pitanju ozelenjavanja u ovoj mesnoj zajednici ništa nije rađeno ukoliko se izuzmeme mala akcija ozelenjavanja koja je sprovedena pretprošle godine. Veliki broj starih stabala je uklonjen, a na njihova mesta sada će biti posađeno novo drveće.

sadnice1

Smrzlić je ovu priliku iskoristio kako bi apelovao na stanovnike „Bloka B“ da zalivaju i neguju posađeno drveće jer samim tim doprinose zdravijoj sredini i lepšem izgledu mesne zajednice.
Pomoć pri sadnji dekorativnog drveća pružila je Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica i JKP „Komunalije“.

You may also like