Sremska Mitrovica – Internacionalna vinska svečanost  „ZLATNI DAN VINA MMXIII – CARSKI“ održana je sinoć u Carskoj palati u Sremskoj Mitrovici.

Manifestaciju je otvorio prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević, u prisustvu predstavnika grada, zamenika gradonačelnika – Tomislav Janković, načelnika za kulturu – Ilija Nedić, organizatora na čelu sa Ivanom Tatićem i udruženja „Kraljevina Srbija“.

Na svečanosti u Carskoj palati u Sremskoj Mitrovici prisustvovala je i princeza Katarina i princ Filip.

Kraljevska porodica, organizatori, predstavnici grada i vinari su sa obeležavanjem manifestacije „Zlatni dan vina“ počeli u vinskom podrumu, odakle je povorka na čelu sa Sirmium Legionarima, krenula ka Carskoj palati, gdu su je dočekali mnogobrojni mitrovčani.

Posle obraćanja građanima, prestolonaslednik sa porodicom je obišao vinare, njih oko 30 koji su izložili svoja vina.
Porodica je nakon manifestacije ugoštena i u restoranu „Mali Princ“ Sremska Mitrovica.

Građani su od otvaranja u 20.30 minuta pa sve do kraja manifestacije oko ponoći, oduševljeni probali vina i uživali u pratećem programu svečanosti.

„Bila sam i prošle godine, jeste toplije ali ova je još bolja nego prošla. Sviđaju mi se vina, ne znam koje bi izdvojila, svako je dobro na svoj način. Uz vino, došla nam je u goste i kraljevska porodica, nemam šta da kažem, osim da sam se večeras malo vratila u prošlost i zaboravila na probleme, nadam se da će ovakvih dešavanja biti češće“, rekla je Nataša Čikić.
Svečanost „ZLATNI DAN VINA MMXIII – CARSKI“ ulepšali su i učenici Muzičke škole „Petar Krančević“, slikari Ulice slikara, slikar Dragan Martinović, hor „Vivak“ predvođeni Tamarom Pajkanović , solista Marko Ribić, Todora Stojinović solista i gitara, Đorđe Orlović tambura, Ranko Drobnjak i mnogi drugi.

Celu menifestaciju su budno pratili NINTEL SECURITY TEAM – Služba za fizičko-tehničko obezbeđenje lica i objekata.

You may also like