Sremska Mitrovica – U cilju afirmacije žena i ženskog sporta, kao i aktivnog učešća ženskog dela populacije u sportu, u Sremkoj Mitrovici osniva se Ženski fudbalski klub „Sremice“.

Ovaj klub će biti prvi i za sad jedini ženski fudbalski klub koji je osnovan na teritoriji Srema. Formiranjem ovog kluba uprava istog želela je da isprati trendove UEFA-e i FIFA-e čija je težnja značajnije uključivanje i angažovanje ženske populacije u tradicionalno muškom sportu kakav je fudbal.

Na inicijativu brojnih Mitrovčanki koje su želele da se oprobaju u ovom sportu i uz podršku Grada Sremska Mitrovica osniva se prvi ženski fudbalski klub u Sremu, koji će poslužiti za primer drugim ženama koje žele da se bave ovom vrstom sporta.

Uprava kluba na taj način želi da pokaže da i nežniji pol sa osmehom na licu može rame uz rame sa muškarcima biti podjednako uspešan na ovom polju i da  je ljubav prema fudbalu osnovna pokretačka snaga.

Revijalnom utakmicom, koju su buduće igraćice ovog kluba odigrale na otvaranju 25. Zimskog turnira u malom fudbalu u hali PSC „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici, uspeli su da privuku pažnju velikog broja fudbalskih simpatizera i na taj način uspešno promovisali početak jedne lepe priče koja je od velikog značaja kako za mitrovački fudbal tako i za sport uopšte.

Osnivačka skupština Ženskog fudbalskog kluba „Sremice“ iz Sremske Mitrovice održaće se u subotu 26. januara u 17:00 časova u maloj sali Poslovno sportskog centra „Pinki„.

 

 

 

 

You may also like