Sremska Mitrovica – Elektroprivreda Srbije neće produžavati rok za potpisivanje sporazuma o otpisu kamata i reprogramiranju duga za struju koji ističe danas 1.aprila. Svi oni koji su propustili da na ovaj način regulišu dugovanja ostaće bez struje, jer će ih elektrodistribucije  isključiti s mreže, potvrđuju u EPS-u.

Prema podacima EPS-a od 51.400 onih koji duguju i koji su potpisali ugovor o reprogramu –  47.200 su domaćinstva, 4.175 firme na niskom naponu i 53 na srednjem i visokom naponu. Odziv na reprogram je bio manji nego što je očekivano i u EPS-u smatraju da je više onih dužnika koji očekuju neke nove povlastice – otpise dugova i kamata, kako bi što jeftinije prošli.

 

Konačan iznos naplaćenih dugova EPS-u biće poznat početkom aprila pošto se akcija završi.

Šalteri distribucije u Sremskoj Mitrovici radili su i u subotu kako bi svima omogućili da zahtev podnesu u datom roku, jer se ima u vidu da deo kupaca nije bio u mogućnosti da blagovremeno ispuni osnovni uslov za ovu pogodnost, da izmiri račune iz prvih meseci ove godine.

Zaključno s poslednjim danom marta prestao je da važi i popust od 15 odsto na plaćanje računa za struju za sve one koji su mesečno trošili do 500 kilovata struje.

You may also like