Sremska Mitrovica – Ove godine, u organizaciji lokalne samouprave, održaće se manifestacija “Leto na Savi”. Za razliku od prošlih godina ”Leto na Savi”, biće realizovano osim na Gradskoj plaži i na drugim terenima u gradu i selima opštine Sremska Mitrovica.

Od bitnih i ozbiljnijih sportova organizovana je odbojka na pesku, fudbal na pesku, rukomet na pesku i streetbasket.

Streetbasket 3 na 3 u Laćarku pod nazivom „Diznilend“ predviđen je za 6.,7., 12. i 14. jul gde će učestvovati ozbiljni igrači, profesionalci. Za sve učesnike turnira obezbeđene su majice, za pobednika turnira 120.000 dinara, druga nagrada 20.000 dinara, a za osvojeno treće mesto povratak kotizacije, 4.000 dinara.

U subotu, 6. jula u 18:00 časova na Gradskoj plaži odigraće se revijalna fudbalska utakmica na pesku. U nedelju, 7. jula od 09:00 časova počinje takmičenje fudbala na pesku i trajaće 7 dana, do sledećeg vikenda. Ekipu sačinjavaju deca uzrasta osnovne škole, 3 igrača, golman i dve rezerve.

Po rečima Nemanje Crnića, sekretara Sportskog Saveza da „ulaganje u decu nema cenu“, najveći broj manifestacija u okviru manifestacije “Lato na Savi” i odnosi se na decu. Sledećeg vikenda, 13. i 14. jula za decu predškolskog uzrasta počinju “Igre bez granica” od 09:00 časova gde će raditi poligone predviđene za njihov uzrast.

Istog vikenda, 14. I 15. jula, najavljena je i ženska odbojka u pesku u terminu od 17:00 časova.

You may also like