Sremska Mitrovica – Upis dece u prvi razred osnovnih škola za školsku 2013/2014.godinu počinje 01. aprila, trajace do 31. avgusta tekuće godine.U prvi razred upisuju se deca koja su rođena tokom 2006. godine, kao i mališani koji su rođeni  u januaru i februaru 2007. godine.

Osnovna skola “Boško Palkovljević Pinki” iz Sremske Mitrovice od  03. aprila održaće tradicionalni susret sa roditeljima budućih prvaka, pod nazivom “Otvorena vrata”.

Kao i prethodnih godina na ovom susretu, roditelji, ali i budući đaci obići će školsku zgradu, učionice u kojima ce boraviti, sa učiteljima i nastavnicima.Takođe će čuti sve informacije o  nastavnom planu i programu škole i o načinu ocenjivanja učenika prvih razreda.

Pred predstojeći upis učenika prvih razreda, Osnovna skola “Jovan Jovanović Zmaj” iz Sremske Mitrovice očekuje odziv dece kao na prošlogodišnjem nivou.Ova škola, koja jedina ima bilingvalnu nastavu, u aprilu ce održati “Dane otvorenih vrata”, gde će roditelji budućih đaka prvaka moći da se detaljnije upoznaju sa radom ove Osnovne škole.

Dokumenta koja su potrebna za upis: Potvrda o obavljenom sistematskom pregledu,  Potvrda o pohađanju pripremne predškolske nastave, izvod iz matične knjige rođenih, ako dete nije rođeno na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Ako roditelji nisu u mogućnosti da do upisa pribave sva dokumenta, mogu ih doneti naknadno.

U sve osnovne škole spiskovi sa brojem dece koja treba da se upišu u prvi razred, a koja žive u delu grada koji teritorijalno pripada svakoj obrazovnoj ustanovi su stigli.Međutim, dešava se da neki roditelji ipak odaberu neku drugu obrazovnu ustanovu za svoje dete.Razni su razlozi za odabir neke druge škole ali da bi se to i ostvarilo do 15.februara rofitelji su bili u obavezi da po zakonu podnesu zahtev u obrazovnu ustanovu koju žele da njihovo dete pohađa.

U Sremskoj Mitrovici ovakvi slučajevi nisu česti i roditeljima se uglavnom izlazi u susret.

You may also like