Za kradju bakra osam osumnjičenih

Sremska Mitrovica – Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, u saradnji s policijskim službenicima policijskih uprava Smederevo, Sremska Mitrovica i PU za grad Beograd, lišili su slobode i odredili meru zadržavanja do 48 časova za osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo.

Kako je navedeno u saopštenju, zadržavanje je određeno Zoranu R.(30), Prvoslavu R. (27), Mikici Đ.(30),Miroslavu Ž (42), Vladanu P.(32), Damiru B. (28), Marijanu R.(30) i Srđanu J. (22) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo 11. januara ove godine u Irigu, u magacinu Direkcije za robne rezerve Srbije.

Krivično delo su izvršili tako što su, nakon višednevnog osmatranja magacina, uz pretnju pištoljem i primenom fizičke sile, savladali i vezali radnika obezbeđenja, ušli u objekat Direkcije za robne rezerve Srbije. Potom su oduzeli ukupno 41 tonu bakra koji je bio skladišten na paletama u obliku bakarnih tabli i na ovaj način oštetili Direkciju za robne rezerve Srbije za vrednost od oko 35.350.390 dinara.

Osumnjičeni će, nakon isteka mere zadržavanja, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, prenosi radio televizija Vojvodine.

You May Also Like