Sremska Mitrovica – Mitrovčani se svakodnevno žale na basparicu koja je postala sastavni deo života. Danas većina građana pazi doslovno na svaki dinar, štedi se na svemu i kupuje samo ono najnužnije, međutim ima i onih koji kalkulišu pa, za kupovinu u većim količinama odvoje više novca da bi prošli jeftinije.

Na policama je sve je više proizvoda u većem pakovanju koji se nude po povoljnijim cenama. Veća pakovanja prehrambenih proizvoda koja možete kupiti u većim količinama, kako kažu kupci, izbegavaju da kupuju jer je roba kvarljiva, a često im je i rok trajanja pri kraju. Prodavci savetuju da je od prehrambrenih proizvoda najsigurnije kupiti konzerviranu hranu, supu u kesicama, pahuljice i slučne proizvode u većim pakovanjima na kojima može da se uštedi i do 20 – 30 posto, a ljudi ipak, kako kažu, najčešće od proizvoda na veliko kupuju pakete sokova i hemiju.

Mitrovčani su izračunali da se najviše isplati kupovati hemijske proizvode na veliko. Kupovinom praška za veš u maksi pakovanju u odnosu na manje možete da uštedite čak 400 dinara, na omekšivaču je ušteda oko 250 dinara, a na dečijim pelenama oko stotinak dinara.

Asocijacija potrošača Srbije savetuje potrošače treba da naprave spisak proizvoda koje će kupovati i da vode evidenciju koliko su potrošili na mesečnom nivou.

You may also like