Sremska Mitrovica – Mitrovački butici su oblebljeni transparentima o akcijskim cenama, sniženjima i raznim sloganima o niskoj ceni sezonske, letnje garderobe. Koliko su cene zaista snižene može da potvrdi samo neko ko svakodnevno obilazi lokalne butike ili neko od zaposlenih. Zaposlenima poslovna politika ne dozvoljava da kažu bilo šta o poslovanju svoje firme, tako da od njih nismo mogli da dobijemo informaciju.

U razgovoru sa građanima saznali smo da su mišljenja o sniženju sezonske garderobe podeljena.

“Prvo podignu cene za 30 odsto, pa za nekoliko dana za isto toliko spuste. Isto mi dođe”, tvrdi naša sugrađanka. Drugi kupuju samo kada je akcija. Iako je hladno za kupovinu nove letnje garderobe, zbog niskih cena, kako kažu, isplati se kupiti za sledeću godinu. “Ja isključivo kupujem kad su akcije. Može da se nađe jako jeftinih stvari, čak za 70 odsto jeftinije koje i sledeće godine mogu da se nose jer su klasične”, rekla je sugrađanka koju smo pitali za mišljenje o ovoj temi. Neki od njih opet, misle da su zapravo cene toliko visoke da iako su sniženja zaista tolika koliko piše, roba je ipak precenjena.

Istina je ipak da cenu robe diktiraju poslodavci po svom nahođenju. Svaki artikl mogu da prodaju po ceni koju sami odrede bilo da je reč o izuzetno niskoj ceni ili previsokoj ceni koja je za budžet građana sa prosečnim primanjima nepristupačna.

Bojana Đorđić

You may also like