Sremska Mitrovica –  U najuži izbor za selekciju ovogodišnjeg 56. Međunarodnog festivala scenskog stvaralastva za decu i mlade – Majske igre, « Bečej 2013» u kategoriji scenskog stvarlaštva za decu predložene su šest predstava među kojima je i OŠ ”Jovan Popović” i  Dečiji centar ,,Čisto Srce’’ iz Sremske Mitrovice sa pedstavom ,,PUSTOLOV JE LAKO BITI’’.

Od obilja prispelog materijala odabrano je, po mom misljenju ono najbolje.Svaki segment predstava osmišljen je sa naročitom pažnjom, između ostalog rekla je selektor Festivala.

« Sta može živa mašta jednoga dećaka pokazao je Vlada Andrić svojim igrokazom «PUSTOLOV JE LAKO BITI», a deca, polaznici dečije dramske grupe ,,Čisto Srce’’ i OŠ “Jovan Popović” pokazala su na svoj originalan, spontan i razigran način, ne obazirući se mnogo na svoje prethodnike, uvažene glumačke autoritete. Predstava se krece u dobrim klasičnim okvirima najboljih dečijih predstava o pustolovima i njihovim avanturama gde sve ipak ima svoj red, gde je svaki detalj predstave promišljen, od režije , scenskog detalja na kostimu i scenografiji do muzičkih efekata» , dodala je selektor festivala.

You may also like