Sremska Mitrovica – Finalno veče Festivala „Raspevano proleće Srbije” održano je u subotu, 8. juna na Paradnom trgu u Titelu. Mitrovicu su predstavljali pobednici polufinalna održanog 12.maja u Sremskoj Mitrovici.

Soliste (finaliste) iz devet gradova pratio je hor Raspevanog proleća koga su činili horovi iz Pančeva, Novog Sada i Titela. Od dvadeset četvoro solista troje predstavnika je imao naš grad, a to su Nina Sinković, Mina Đurđević i Marko Đanić koji su sjajnim nastupom opravdali učašće u finalu i osvojili prva mesta i zlatne medalje za najbolje interpretacije  u Republici Srbiji. Njihovom  mentoru, mr Dušanki Gavrilović je dodeljena zlatna plaketa i diploma za postignute rezultate u muzičkoj pedagogiji.

“Raspevano proleće Srbije” je festival sa dugom tradicijom (prvi je održan 1979.godine), a kao “Raspevano proleće Srbije” održava se dvanaest godina i jedini je festival  takve vrste  koji se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja i smotri za Osnovne škole Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

You may also like