Sremska Mitrovica – U narednih desetak dana počeće nasipanje peskom priobalnog dela duž cele plaže, kao i obavljanje neophodnih higijensko-sanitarnih mera, dezinfekcija peska posle nasipanja. Dezinfekcija peska će se vršiti i tokom sezone, svakog drugog dana.

Početak sezone i ove godine kasni zbog hidrometeoroloških uslova, reka Sava je tek ovih dana u opadanju i prognoze za naredna tri dana su da će se opadanje nastaviti.

JKP “ Komunalije“ koje je izvođač radova na plaži, mora da sačeka da Sava opadne na odgovarajući nivo a nakon toga se mora sačekati da se zemlja prosuši da ne bi došlo do tehničkih problema. Kamioni koji nasipaju pesak zbog svoje težine ne mogu proći neadekvatnim terenom jer postoji mogućnost propadanja.

„Komunalije“ već uveliko rade na sređivanju plaže, pokošene su travnate površine, a kako kažu u ovom preduzeću, posle nasipanja peska izvršiće se još jedno košenje.

Na mitrovačkoj plaži u funkciji su  sanitarni čvorovi,  obavljene su neophodne higijensko sanitarne mere, izvršena je popravka pokidanih rekvizita, na 17 klupa su urađena betonska postolja, uređeno je i šest kabina za presvlačenje.

Na plaži su na svojoj dužnosti od 5.juna čuvari a od 10.juna spasioci. Radno vreme spasioca je od 9.00h do 20.00h i na plaži je aktivno pet spasioca.

Postavljen je kontajner za redovno prisustvo medicinske i sanitarne službe.

Iz „Komunalija“ najavljuju osim postojećih rekvizita za mališane, u narednih petnaest dana postavljanje još tri nove vrteške za decu.

You may also like