Uskoro počinje gradnja još jedne fabrike

Sremska Mitrovica – Nemačka kompanija Bauhemija (MÜLLER GmbH & Co) pre nekoliko dana podnela je zahtev za dobijanje građevinske dozvole.

Investitor je u proteklom periodu pribavio neophodnu dokumentaciju, kako bi uz saglasnost nadležnih gradskih struktura započeo gradnju pogona u Sremskoj Mitrovici.

Kompanija Bauhemija je zemljište za ovu fabriku, površine oko 10.000 kvadrata, kupla  2010. godine, po ceni od 580 dinara po kvadratnom metru. Zemljište se nalazi u industrijskoj zoni Jezero, preko puta mitrovačkog Matroza.
Početak radova se ne očekuje pre 2014. godine.

Ova kompanija će uložiti u Sremskoj Mitrovici više miliona evra u izgradnju postrojenja za proizvodnju aditiva za beton, iz kojeg će snabdevati celo tržište Balkana, rekao je pre nekoliko meseci na seminaru za predstavnike građevinske industrije, regionalni menadžer kompanije MC Albert Urkom.

Kompanija Bauhemija je jedan od vodećih proizvođača građevinskih hemijskih proizvoda u Europi. Njihova najveća fabrika nalazi se u Gradu Bottrop u Nemačkoj, dok pogone za proizvodnju imaju u celoj Europi.

Predstavnici kompanije očekuju da će fabrika početi sa radom 2015. godine, a da će do 2018. godine zapošljavati 50 radnika.

U ovoj kompaniji proces proizvodnje je kompletno automatizovan i istovremeno aditivi koji se koriste u proizvodnji nisu opasni po životnu okolinu, kažu u ovoj kompaniji, čije se predstavništvo nalazi u Sremskoj Mitrovici još od 2009. godine.

Izgradnjom nove fabrike Bauchemie u Sremskoj Mitrovici, biće pokrenuta proizvodnja hemijskih supstanci i aditiva za potrebe građevinske industrije, koji će osim za srpsko tržište, biti namenjeni i izvozu.

D.Š.A

Koevesgyuer

You May Also Like