Sremska Mitrovica – Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici lišili su slobode i odredili zadržavanje za R.D,  Z.Z,  N.V,  B.C,  M.D. i M.V. svi iz Golubinaca, zbog postojanja osnovane sumnje da su u toku 2012. i 2013. godine izvršili 12 krivičnih dela u Staroj Pazovi, Nikincima i Golubincima.

Osumnjičeni su, u grupi po trojica, uz pretnju replike pištolja, izvršili razbojništvo na štetu prodavnice-menjačnice „Luki-komerc“ u Nikincima i pokušaj razbojništva na štetu menjačnice „Vera 3“ u Staroj Pazovi.

Svi osumnjičeni osim M.V. privedeni su istražnom sudiji Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, koji im je, nakon saslušanja, odredio pritvor do 30 dana, dok je istražni sudija Osnovnog suda M.V. pustio da se brani sa slobode.

Takođe postoje osnovi sumnje da su navedena lica, pojedinačno ili u saizvršilaštvu,  iz osnovne škole i Mesne zajednice u Golubincima krali kompjutersku opremu, a od fizičkih lica elektromotore sa sušara i bale osušenog duvana. Ukradeni duvan čija se vrednost procenjuje na 750.000 dinara  su prodavali N.Ž. protiv kojeg je podneta krivična prijava za prikrivanje, u redovnom postupku.

You may also like