Sremska Mitrovica – Ustanova za negovanje kulture „Srem“ u Sremskoj Mitrovici organizovala je Opštinsku smotru muzičko folklornog stvaralaštva za decu i odrasle.

Program je održan u nedelju u svečanoj Sali Visoke škole za obrazovanje vaspitača . Selektori smotre su bili Dajana Kostic, koreograf i Jovanka Ivanić, diplomirani muzički pedagog. Smotru je otvorila Zorica Mišćević, direktor ustanove za negovanje kulture „Srem“.

Za ovu najveću smotru ovog tipa u gradu, bilo je prijavljeno 16 folkolornih ansambala i jedan hor.

Učestvovalo je oko 500 dece starijeg i mlađeg uzrasta i odraslih folkloraša u izvođenju izvornog folklornog stvaralaštva. Smoru je pratilo oko 500 gledalaca.

Najuspešniji će učestvovati na Zonskoj smotri, koja će se održati 11. maja  u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača.

U maju mesecu na Zonskoj smotri učestvovaće hor starijeg uzrasta dece O.Š “Sveti Sava” i folklorni ansambli, mlađi uzrast dece od I do IV razreda, tri kulturno umetničkih društava i tri ansambla iz grupe stariji uzrast dece, od V do VII razreda.

Društvo za negovanje ukrajinske culture “Kolomejka”, učestvovaće u kategoriji odraslih.”Kolomejka” nastupa i na Zonskoj smotri u Pećincima na FESTIVALU FOLKLORNIH TRADICIJA VOJVODINE.

MLAĐI UZRAST DECE (od I do IV razreda)

1. MAĐARSKO KULTURNO-UMETNIČKO DRUŠTVO “SREM“ – IZVORNO STVARALAŠTVO

2. KULTURNO-UMETNIČKO DRUŠTVO “MLADOST“ RAČA

3. CENTAR ZA KULTURU “SIRMIJUMART“

FOLKLORNI ANSAMBL “BRANKO RADIČEVIĆ“

STARIJI UZRAST DECE (od V do VIII razreda)

1. KUD “DOSITEJ OBRADOVIĆ“ GRGUREVCI

2. DRUŠTVO ZA NEGOVANjE UKRAJINSKE KULTURE“KOLOMEJKA“

3. CENTAR ZA KULTURU “SIRMIJUMART“

FOLKLORNI ANSAMBL “BRANKO RADIČEVIĆ“

 

 

You may also like