Sremska Mitrovica – “Dan izazova” (Challenge Day) održaće se u sredu, 29. maja, tačno u podne.
Đaci će izaći na školska dvorišta i zajedno sa svojim nastavnicima i profesorima fizičkog vežbati pod sloganom „VEŽBAM – jačam telo i razvijam ideje!“.

Javni čas pokreta zdravlja biće održan u više od 100 škola Srbije.

Između ostalih, pored Sremske Mitrovice, akcija će se sprovesti i u gradovima: Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Novi Pazar, Loznica, Čačak, Kruševac, Vršac. A u narednom periodu akciju će pratiti i brojne edukativne i promotivne aktivnosti za mlade.

Svetska asocijacija Sporta za sve TAFISA svake godine organizuje i koordinira program najveće planetarne sportsko-rekreativne akcije DAN IZAZOVA (CHALLENGE DAY).

Osnovni cilj manifestacije je da promocija zdravog života i bavljenje sportom i to čini kroz ovaj događaj tako da poslednje srede meseca maja izazove što veći broj građana svih uzrasta na sportsku aktivnost u najmanje petnaestominutnom trajanju. Rezultati su u drugom planu.

Sremska Mitrovica se takmiči protiv Inđije i Smederevske Palanke. U ovoj manifestaciji učestvuje grad Sremska Mitrovica i Gradska uprava kao i sve institucije koje uprava grada Sremske Mitrovice obuhvata, sve osnovne i srednje škole, Kazneno popravni zavod Sremska Mitrovica, neformalne  rekreativne grupe.

Asocijacija Sport za sve Srbije, kao članica TAFISA-e, po osamnaesti put, organizuje ovu veliku Međunarodnu manifestaciju.

You may also like