Sremska Mitrovica – Stanje javne bezbednosti u Sremu tokom 2012. godine bilo je stabilno i povoljno, a pripadnici Policije uspešno su izvršili mnoge zadatke koji su pred njih stavljeni.

Prema zvaničnim podacima u Sremu je prošle godine registrovano 3.375 krivičnih dela, što je za oko pet procenata manje nego u 2011. godini. Od blizu dve hiljade krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem rasvetljeno je više od 54 odsto. U izvršenju krivičnih dela prijavljeno je i 140 maloletnika, kao i 1331 povratnik u vršenju krivičnih dela.

Sumirajući ukupne rezultate iz 2012. godine načelnik Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, Zoran Smajić podsetio je na složenu bezbednosnu situaciju u regionu, kao i na to da je Srem raskrsnica važnih balkanskih puteva, pa da je kao takav uvek na meti krijumčara i švercera.

Pripadnici Policije uspevali su da odgovore svim izazovima i zadacima koji su pred njih stavljeni tokom prošle godine, ocenio je načelnik Smajić. Kako je dodao, stalne aktivnosti pripadnika Policije su sprečavanje trgovine narkoticima i kontrola vozača, a u narednom periodu akcenat će biti stavljen na kontrolu brzine kretanja i kontrolu nivoa alkohola u krvi.

Rumska policija je u prošloj godini najviše posla imala na otkrivanju krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminaliteta, posebno imovinskih delikata, a u pitanju su krađe i teške krađe. Ukupan broj izvršenih krivičnih dela nije povećan, ostao je u rangu iz 2011. godine, rekao je načelnik Policijske stanice Ruma, Željko Sekulović.

Za razliku od rumske, na području Policijske stanice Stara Pazova u prošloj godini nije bilo teških krivičnih dela. Prema rečima načelnika Policijske stanice u Staroj Pazovi, Zorana Obrenovića, stanje javne bezbednosti u tom delu Srema bilo je povoljno.

 

 

You may also like