Sremska Mitrovica – Posle ulaska Hrvatske u Evropsku Uniju, mnogi su u nedoumici šta ne sme da se unese prilikom ulaska u ovu državu.

Zbog prilagođavanja novim evroskim propisima, došlo je do izmena o tome šta može da se unese u Hrvatsku.

Zagrebački Večernji list piše da prilikom ulaska slobodno možete zaboraviti na nošenje sendviča sa šunkom, sirom, namazima, mleko ili paštete.

Na sajtu Carine Republike Hrvatske navodi se da je moguće uneti razumnu količinu hrane za lične potrebe putnika i njegove porodice – hleb, kolači, čokolade i konditorski proizvodi, dodaci hrani, testenina, supe i začini, kao i drugi prehrambeni proizvoda koji ne sadrže sveže ili prerađeno meso i proizvode od mleka ili riba.

Možete preneti dve litre žestokog pića, četiri litre vina, kilogram kafe, 16 litara piva, štek cigareta, parfem od 50 mililitara, homeopatski proizvod, buket cveća, sveže voće i povrće osim krompira do pet kilograma, lekove za najviše mesec dana, uz potvrdu lekara.

Građani mogu u vozilu preneti i odeću, obuću, higijenske potrepštine, lični nakit, fotoaparate i kamere laptopove i druge mobilne električne uređaje, sportsku opremu, predmete za razonodu, u razumnoj količini, koji su putniku potrebni za vreme privremenog boravka.

Ostaje na snazi važeća regulativa koja propisuje da maloletna deca koja putuju u pratnji jednog roditelja, osim pasoša moraju imati pisanu saglasnost drugog roditelja, a ona koja putuju u pratnji trećih osoba moraju imati pisanu saglasnost oba roditelja.

Sva prava zadržana Ozon radio ©

Kućni ljubimci se mogu prenositi samo uz potvrdu lekara, odnosno pasoš za životinje.

You may also like