Sremska Mitrovica – Sinoć je završen deseti po redu Srem Folk Fest na kome seokupio najveći broj izvođača do sada, čak 17 ansambala iz 14 zemalja. Pored Sremske Mitrovice učesnici ovogodišnjeg festivala nastupili su u Rumi i Šidu, a prvi put uključio se i Obrenovac. U Mitrovici se već spremaju za realizaciju sledećeg „Srem folk festa“.

Festival nije obeležio samo rekordan broj izvođača, nego i velik broj publike, što je doprinelo efektnijim nastupima igrača. Da je ovogodišnji „Srem folk fest“ drugačiji od ranijih potvrđuje i to što je na njemu izostalo veče srpskog folklora, ali i da prvi put na njemu učestvuje jedan profesionalni ansambl. Nastupom ovog bugarskog ansambla zatvorio se festival, koji je za četiri dana spojio Srem sa čitavim svetom.

Zamenik gradonačelnika Tomislav Janković je u nekoliko navrata iskazao svoje oduševljenje prezentacijom igara i kultura stranih ansambala, pa se i sinoć na završnici festa pred oko 3.000 gledalaca zahvalio gostima i podelio zahvalnice i poklone.

 

 

You may also like