Sremska Mitrovica – Korisnici i učenici škole za učenike sa smetnjama u razvoju “Radivoj Popović” danas su učestvovali u sportskom takmičenju pod nazivom „Miting prijateljstva“ na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici.

„Učenici, učesnici takmičenja, starijeg su uzrasta,  skloni gojaznosti, pasivni su i  slabo se kreću. Takmičenje je organizovano jer su ovakve vrste rekreacija i akcija od značaja za  njihovo zdravstveno i fizičko stanje“, rekla je profesor škole “Radivoje Popović” Ivana Gvoka. Uskoro će grupa korisnika škole  ići i na izlet u prirodi, na otvaranje prvog Terapijskog vrta na bari Zasavici, što je još jedan način da korisnici škole provedu kvalitetno vreme van zatvorenog prostora, dodala je Gvoka.

Učesnici su se takmičili u disciplinama: trčanje na 60 metara, bacanje vorteksa i disciplini poligon. Svi takmičari su bili i pobednici ovog takmičenja, i nagrađeni su medaljama.

Organizatori ove manifestacije bili su Gradska uprava za kulturu sport i omladinu, Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu životne sredine, kao i Atletski stadion u Sremskoj Mitrovici.

 

You may also like