Sremska Mitrovica – Sat za našu planetu je ove godine 23. marta u 20:30 časova.

Svetski fond za prirodu, organizuje akciju pod nazivom „Sat za našu planetu“ koja će se održati sedmi put u svetu, a peti put u Srbiji. U subotu 23. marta 2013. godine u 20:30 časova u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete biće isključena svetla na jedan sat – „Sat za našu planetu”.

Akcija “Sat za našu planetu” je 2007. godine nakon inicijative grada Sidneja postala globalni pokret u koji se prošle godine uključilo preko 2 milijarde ljudi u 152 zemlje. “Sat za našu planetu” je globalna kampanja u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa zajedničkim ciljem – slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i samih nas koji na njoj živimo.

Grad Sremska Mitrovica već nekoliko godina se isključivanjem rasvete, pridruži globalnoj akciji Svetskog fonda za prirodu “Sat za našu planetu”.

U Srbiji se 2012. godine svetskoj akciji pridružilo preko 40 gradova i opština, a na čitavom svetu akciju je podržalo preko 6000 gradova u 152 zemlje.

You may also like