Sremska Mitrovica – Juče je u redakciju našeg radija putem imejla stigla je pritužba i upit građanke koji se žali da smo emitovali informaciju koja nije tačna.

„Početkom ovog meseca u vestima ste najavili da će saobraćajci biti ispred škola u naredne dve nedelje. Imam đaka prvaka i živimo u Laćarku. Svaki dan ga vodim u školu, ali od ponedeljka ispred škole nema saobraćajaca. S obzirom koliki je saobraćaj ispred škole i koliki je broj dece,ovo je jako velika sramota. Ne samo dve nedelje,već duže period bi područja oko škola treba biti obezbeđena.Česte su situacije kada na pešačkom prelazu čekamo po nekoliko minuta da pređemo,niko neće da stane. Da li li je to sve što opština čini za bezbednost naše dece? Kome se obratiti po ovom pitanju?“ piše u pismu koje je stiglo.

Informacija koja je objavljena kao obaveštenje PU Sremska Mitrovica je glasilo, da će saobraćajac u prve dve nedelje od početka školske godine, voditi računa o saobraćaju ispred škola gde su upisani đaci prvaci.

Tragom ovog pisma obišli smo Laćarak i još neke škole u Gradu kako bi proverili da li su saobraćajci na prelazima ispred škola.

Danas smo saobraćajce našli na svojim radnim mestima i fotografije koje smo fotografisali na terenu, delimo sa vama.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6153

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Razgovarali smo i sa nadležnima iz PU Sremska Mitrovica, oni tvrde da ovakvih propusta nema, ali da će saobraćajci biti ispred škola samo još jedan dan, do 15. septembra kako je i pisalo u obaveštenju koje je prosleđeno našoj redakciji krajem avgusta.

Iz PU Sremska Mitrovica su dodali i da će prisustvo saobraćajca kod škole u Laćarku ali i nekoliko drugih u Gradu, biti produženo do kraja meseca jer je ova deonica regionalnog puta u Laćarku ima povećanu frekvenciju saobraćaja. U narednom periodu su planirana i predavanja o saobraćaju u osnovnim školama.

Na regionalnom koji prolazi kroz Laćarak, danas smo primetili još jednu lošu situaciju, a to je saobraćajna nekultura ali i kršenje zakona.

Da velika većina vozača ne staje da propusti pešake na obeleženim prelazima nije nikakva novost, ali da je ta bahatost poprimila tolike razmere da pešaci propuštaju automobile iznenadiće mnoge.

Vozači automobila ne staju na prelazima ispred škola kako bi propustili đake, saobraćajac je kod svakog prelaska grupe đaka morao zaustavljati kolonu.

Pešak koji je već zakoračio na prelaz na ovom putu ne može biti siguran da će vozač automobila stati da ga propusti, kao po pravilu vozači uglavnom umesto da uspore, pritisnu gas kako bi prešli prelaz pre nego pešak krene.

 

 

44

 

Većina vozača je zaboravila da je na obeleženom pešačkom prelazu bez semafora vozač dužan da propusti pešaka koji je već stupio na pešački prelaz ili pokazuje nameru da želi da stupi.

 

 

 

 

 

D.Š.A

Možda Vam se svidi i