Sajam turizma

Sremska Mitrovica/Beograd – U Beogradu je danas otvoren 35. Međunarodni sajam turizma, koji okuplja više od 1.000 izlagača iz 46 zemalja, a trajaće do 24. februara.

Otvarajući sajam, državni sekretar za turizam Goran Petković istakao je da je obaveza organizatora da kroz sajam prenesu poruku da je Srbija zemlja saradnje, aktivna u međunarodnim organizacijama, kao i u saradnji sa zemljama regiona, Evrope i svim prijateljima širom sveta.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma turizma je Nemačka, koja je prošle godine prvi put na Beogradskom sajmu predstavila svoju turističku ponudu.

Među mnogobrojnim izlagačima 35. Međunarodnog sajma turizma, našla se i Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, koja će naredna tri dana upoznati posetioce sajma sa bogatim kulturnim i istorijskim potencijalima grada.

Prvog dana sajma, štand Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica posetio je zamenik gradonačelnika, Tomislav Janković, koji je tom prilikom rekao da su sajmovi jedno lepo mesto i prilika da se prikažu turistički potencijali jednog grada.

„Sremska Mitrovica će i ove godine da se predstavi u najboljem svetlu. Mi smo početkom ove godine izradili jedan turistički bilten gde smo predstavili sve potencijale grada, zatim smo potpisali ugovor sa Nacionalnom revijom Srbija gde će tokom ove godine biti prezentovan Grad Sremska Mitrovica, “ rekao je Tomislav.

Tomislav Janković je dodao da je optimista po pitanju razvoja turizma u našem gradu u narednim godinama iz razloga što će ove godine biti izgrađen i hotel u Sremskoj Mitrovici.

Priliku da se Sremska Mitrovica prikaže u najboljem svetlu imaće u mesecu septembru, kada će biti održana centralna manifestacija obeležavanja Milanskog edikta.

You May Also Like