Sremska Mitrovica – Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, lišili su slobode četiri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su od 2010. do 2013. godine, na području Rume, Stare Pazove, Inđije i Pećinaca, izvršili 26 krivičnih dela, uglavnom teških krađa.

Osumnjičeni se terete da su noću, podesnim predmetima provaljivali u poljoprivredne apoteke, zadruge, prodavnice, ugostiteljske objekte i privatne kuće i krali herbicide, pesticide, semensku i tehničku robu, video-kamere, rashladne uređaje, kao i kompletan uređaj za obavljanje tehničkih pregleda.

Ukupna materijalna šteta nastala izvršenjem ovih krivičnih dela se procenjuje na oko 13 miliona dinara. Najveći deo ukradene robe preprodavan je u privatnim objektima, u vlasništvu jednog od osumnjičenih.

Nakon saslušanja, istražni sudija Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici je za N.S. (44) iz Temerina, P.J. (41) iz Stare Pazove i M.K. (33) iz Golubinaca odredio pritvor do 30 dana, a N.J. (48) iz Stare Pazove je pušten da se brani sa slobode.

Policija nastavlja intenzivan rad na utvrđivanju činjenica i prikupljanju materijalnih dokaza i za druga krivična dela, za koja postoje osnovi sumnje da su ih izvršili pripadnici ove kriminalne grupe.

You may also like