Sremska Mitrovica – Mnogi građani su sa nestrpljenjem  čekali da ponovo „krenu“ subvencionisani stambeni krediti.

Prošle nedelje, posle kratkog zastoja Ministarstvo finansija i Ministarstvo privrede nastavili su potpisivanje ugovora za ove kredite.

Ipak da sve nije sjajno kod odluke da se krene u ovakvo rešavanje stambenog pitanja, govori i činjenica da su neki ranije kupljeni stanovi ili kuće putem subvencionisanih stambenih kredita oduzeti i prodaju se na aukcijama.

Na sajtu NKOSK-a objavljen je spisak 179 nepokretnosti širom Srbije koje su u postupku prodaje.

Na sajtu je objavljen spisak takvih nepokretnosti ponuđenih na prodaju, s površinom stana i brojem soba, cenom, imenom poverioca i kontakt telefonom da bi se zainteresovani mogli informisati o svim detaljima.

Pet nekretnina nudi se i u Sremskoj Mitrovici, stambena zgrada u ulici Arsenija Čarnojevića ( bivša Lenjinova ), Kuća u Savskoj ulici za 34 000 evra, porodična stambena zgrada u ulici Svetog Save bpo ceni od 35. 717 evra, za 36. 000 prodaje se porodična stambena zgrada u ulici Stanka Lužajića, i jednoiposoban stan u Naselju Vase Stajića za 21. 682 evra. Prodaja svih nekretnina u Sremskoj Mitrovici je organizovana putem aukcije.

Svi koji se odluče na to da stan kupe uz pomoć hipotekarnog stambenog kredita moraju prvo da razmisle da li mogu da se upuste u rešavanje svog stabenog prostora putem kredita da se ne bi našli u neprilici da se stan nađe na aukciji jer ne plaćaju svoje rate.

Banke kod kojih je građanin podigao kredit kao poslednju meru primenjuju aukcijsku prodaju nepokretnosti. Nakon što se istroše sve mogućnosti da bi se pomoglo pri vraćanju u redovnu otplatu, sprovodi se prodaja nepokretnosti u postupku predviđenom odredbama Zakona o hipoteci ili Zakona o izvršenju i obezbeđenju, nakon čega se od novca ostvarenog prodajom nepokretnosti namiruju potraživanja banke i RS ukoliko je u pitanju subvencija.

 

You may also like