Sremska Mitrovica –  Produkcija SIRMIUM FILM iz Sremske Mitrovice je na inicijativu i uz podršku INTERNACINAL TOURFILMFESTIVALS COMMITTE (www.tourfilmfestival.it) , EUROPEAN CLUB FOR-THE TOURISM (Evropski klub za turizam), kao i EUROPEAN FEDERATION TOURIST PRESS (Evropska federacija turističke štampe) prihvatila organizaciju prvog Festivala dokumentarnog filma iz oblasti turizma i ekologije koji će se održati u Srbiji,   „SREM FILM FEST“ .

Festival  je ušao u zvanični kalendar  INTERNACINAL TOURFILMFESTIVALS COMMITTE po čijoj preporuci će se održati od 22. do 24. maja.

Festivalski centar nalazi se u kompleksu Europa u Šimanovcima ali će se projekcije odvijati paralelno i u Sremskoj Mitrovici PSC Pinki Caffe Che i u rumskom kulturnom centru.

Festivalski gosti, autori filmova i novinari tokom festivala obići će Obedsku baru, muzej hleba Jeremija, arheološko nalazište Gomolava u Hrtkovcima, sremskomitrovačku carsku palatu i SRP Zasavica.

 

Osnivač i direktor Festivala SREM FILM FEST Igor Čolak rekao je da se radi o međunarodnom festivalu dokumentarnog filma na temu turizam i ekologija, koji se održava i širom sveta. „Prvi je održan pre 50 godina u Veneciji. Njegov osnivač i današnji počasni predsednik  je Antonio Conte (84 godine) koji je pristao da bude počasni predsednik i SREM FILM FESTA“.

 

U uži izbor Festivala SREM FILM FEST ušlo je 30 filmova iz 12 zemalja.  Norveške, Kine, Poljske, SAD, Rumunije/Francuske, Hrvatske, Egipta, Italije, Brazila, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Srbije.

 

Kadrovska struktura festivala:

-Antonio Conte  / počasni predsednik (osnivač i počasni predsednik INTERNACINAL TOURFILMFESTIVALS COMMITTE

– Igor Čolak /osnivač i direktor festivala

– Dragomir Zupanc /umetnički dir doskorašnji glavni reditelj RTS-a

– selektor Vladimir Perović / urednik dokumentarnog programa RTV-a jedan

– žiri Marko Novaković / urednik igranog programa RTS-a (reditelj serijala “Ja imam talenat”)

-žiri Miodrag Trajković / direktor fotografije

medijski sponzori

Pokrovitelji festivala su opština Pećinci, grad Sremska Mitrovica i opština Ruma

TV KOPERNIKUS/ RTV/RTV AS Šabac / TV OSM Sarajevo /regionalni radio Ruma/ radio Ozon Sremska Mitrovica /sremske novine/M novine/mreža od 60 tv regionalnih i lokalnih/

 

You may also like