Sremska Mitrovica – Upravni odbor FK Radnički iz Sremske Mitrovice u klupskim prostorijama stadiona Hesna, održao je konferenciju za novinare, sazvanu povodom velikog uspeha postignutog u Feketiću.

Fudbalski klub Radnički iz Sremske Mitrovice po prvi put u svojoj istoriji osvojio je Kup Vojvodine. Hesnerci su u kup takmičenju eliminisali Omladinca iz Novih Banovaca, PIK Prigrevicu, Dunav iz Starih Banovaca i Jadran iz Feketića.

Ispred uprave kluba novinarama su se obratili: Goran Matić, predsednik kluba, Saša Stojkovvić, sportski direktor, Saša Bugadžija, potpredsednik i Vlada Sanader, član uprave.
Po rečima predsednika Matića, ovaj veliki uspeh kluba je rezultat velikog rada i projekta afirmacije kluba i mitrovačkog fudbala, koji traje već 4 godine. FK Radnički ispisuje stranice svoje bogate istorije, koja uspešno traje od 1922. godine.
– FK Radnički je postao ponos grada i prepoznatljivi sportski simbol Mitrovice, reči su sportskiog drektora Saše Stojkovića.

Na sportskom polju Radnički u nedelju, 18. avgusta gostuje u Bačkoj Palanci u okviru prvog kola Spske lige grupa Vojvodina. Pred svojom publikom igraju u drugom kolu 25. avgusta sa ekipom Jedinstvo iz Novog Bečeja. U nastavku Kup takmičenja Radnički ima takođe velikih ambicija. U sredu 4. septembra na stadionu u Hesni igra se pretkolo kupa Srbije. Radnički očekuje jednog od 16 ekipa članova Prve lige Srbije. U slučaju pobede, Mitrovačani će 25. septembra igrati u 16-finalu Kupa Srbije.

Na Stadionu u Hesni nastavljeni su veliki radovi na rekonstrukciji kompletnog stadiona. Trenutno radovi se izvode na proširenju pomoćnog terena. Fudbalski klub Radnički spremno dočekuje početak novog prvenstva. Pred čitavim klubom stoje mnogi izazovi u prevenstvu i kupu.

You may also like