Sremska Mitrovica – U “Mitrosremu” i dalje čekaju na konačnu odluku Ministarstva poljoprivrede u vezi deblokade računa tog preduzeća.

Način za prevazilaženje finansijskog problema koji već mesecima pritiska ,,Mitrosrem” je dogovoren još pre iznesnog vremena, tvrdi pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin, ali je nejasno zašto Ministrstvo još uvek ništa od toga ne preduzima.

Problem koji postoji između ,,Mitrosrema” i Ministarstva poljoprivrede o međusobnom dugovanju, na prvi pogled deluje kao lako rešiv dogovorom te dve strane , ali je vreme pokazalo da ipak nije tako. Da li zato što manjka volje, razumevanja ili možda zakonskih mogućnosti , skoro godinu se tragalo kako da račun preduzeća bude odblokiran, tek pre neki dan stiglo se do mogućeg rešenja i to u razgovoru sa predstavnicima pokrajine, kaže Stojan Stojanović, direktor “Mitrosrem”.

U tom slučaju vojvođanska Vlada je uradila sve što je u njenoj moći, tvrdi Vasin i sada se samo čeka da i Ministrstvo poljoprivrede ispštuje svoj deo tog usmenog dogovora.

 

You may also like