Sremska Mitrovica – Počeli su razgovori socio-ekonomskog saveta oko nove cene radnog sata, a konačna odluka o tačnom iznosu očekuje se na proleće. Kompromis moguć na bonusu od 2.440 dinara, pa bi minimalna zarada iznosila 22.450 umesto  20.010 dinara.

Povećanju cene radnog sata nada se skoro 600.000 onih koji žive od minimalca.  Njihovi bi čekovi mogli da se podebljaju za 2.440 dinara, pa bi od aprila, umesto 20.010 dinara, minimalna zarada mogla da iznosi 22.450 dinara.

Odluku o tačnom iznosu doneće Socio-ekonomski savet Srbije, sačinjen od predstavnika UGS  ”Nezavisnost”, Saveza samostalnih sindikata Srbije, Unije poslodavaca Srbije i Vlade Republike Srbije. Iako u ovim ”taborima” još nema konkretnih predloga o budućim iznosima, nezvanično se može čuti da je kompromis moguć u varijanti da se minimalac podigne za iznos inflacije koja je obeležila 2012. godinu.

Ipak, poslodavci planiraju da istraju u nameri da se odloži povišica. U razgovorima koje su različita udruženja i organizacije poslodavaca započele u utorak, ocenjeno je da je stanje u privredi i dalje veoma loše i da bi svako dalje opterećivanje preduzetnika kočilo izlazak iz krize.

You may also like